Michelle Obama (Christoph Von Marshall)

Jos sovittaisiin, että kirjoitettaisiin elämäkertoja vain niistä ihmisistä, joita edes jollakin tasolla tunnemme, hyvä herra Von Marshall. Miehenä, joka et koskaan ole tavannut rouva Obamaa, mietin, millä valtuuksin, ja millä erityisasiantuntemuksella koet sen tehneesi. Mutta näyt tehneen kuitenkin. Ja tiedätkö: it stinks. Elämäkerta, joka perustuu siihen, mitä mediassa hänestä tiedetään? Ja vielä kummastelet ristiriitaista kuvaa, jonka rouva Obama on itsestään sallinut muotoutua. Onpa vain yllättävää: vaalipuheiden perusteella muodostettu henkilökuva ei ole selkeä ja yhteinäinen! Oh God! Naisenhan täytyy pakostakin olla laskelmoiva huonoihminen!

Mietitäänpä. Jos minun puolisoni pyrkisi Yhdysvaltain presidentiksi, niin minä pitäisin puheita, joissa muovailisin meistä profiilin mitä isänmaallisimpana ja esimerkillisimpänä perheenä. Ja tilanteen mukaan värittäisin hieman totuutta jotta puheeni uppoaisivat ja vaikutus olisi maksimaalinen. Onko yllättävää, jos myös rouva Obama, jolle tämä tilanne on ollut todellinen, on toiminut tällä tavoin?
Ei.

Kirjan kirjoittaja toimittaja Von Marshall ei ole saanut Michelle Obamalta ainoatakaan lausumaa kirjaansa liittyen. Ainoat lähteet hänellä ovat aiemmat muiden tekemät melko vähäiset haastattelut, ja Obamoiden puheet. Ja olihan siellä joku lapsuuden naapurikin muistelemassa. Ystäväpiiri suojeli Obamien yksityisyyttä tunkeilevalta Von Marshallilta eikä kommentoinut kysymyksiä saatika antanut varsinaisia haastatteluja.

Minäkinhän voisin tästä kirjoittaa liudan elämäkertoja lehtijuttujen perusteella ja nimetä ne mahtipontisesti BONO. The true story  /  MADONNA – kuningattaren tarina  /  Elisabeth II.
Alkaisi tästä töihin.

Tehkää siis hyvin, te, joita kiinnostaa henkilö nimeltä Michelle Obama, ja lukeeka jokin muu hänestä kirjoitettu kirja. Mieluiten sellainen, jonka kirjoittaja olisi joskus nähnyt vaikka vilauksenkin asiantuntemuksensa kohteesta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.